آش گیلدیک | طرز تهیه آش گیلدیک
مواد لازم برای آش گیلدیک
گل نسترن: 500 گرم
سبزی آش (پاک کرده و خرد شده): یک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده: 250 گرم
تفاله پیاز (رنده شده و آب گرفته): 50–40 گرم
نخود، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز پخته شده از هرکدام: 1/2 پیمانه
برنج: یک پیمانه
برگ زردآلو: یک پیمانه
آلوچه: یک پیمانه
لواشک: 250 گرم
مغز گردو: یک پیمانه
نعنا داغ و پیاز داغ: به مقدار لازم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه آش گیلدیک
گوشت را با تفاله پیاز و مقداری نمک مزه دار کرده و به صورت گوشت قلقلی سرخ می کنیم.
برنج را با 6 پیمانه آب روی حرارت گذاشته تا کاملاً باز شود، سپس نمک و سبزی را اضافه کرده، پس از چند دقیقه حبوبات و مابقی مواد را اضافه کرده و اجازه می دهیم آش جا بیافتد. برای سرو آش را در ظرف مناسب ریخته و با نعنا داغ و پیاز داغ تزیین می کنیم.
نکته: گل نسترن را باید 3 روز خیس کرده، سپس در هنگام استفاده از صافی رد می کنیم. برگ زردآلو، آلوچه و لواشک را 24 ساعت خیس می کنیم.